MEGHÍVÓ – „A TELEMEDICINA JÖVŐTERVEI A VÉDŐNŐI GONDOZÁSBAN – EURÓPA JÖVŐJÉÉRT”

Milyen lesz a védőnői gondozás a jövőben?  Hogyan lehet a védőnői ellátás hatékonyságát növelni, a telemedicina és digitális technológia új lehetőségeivel? 
A védőnők szerep- és feladatváltozásai: milyen fejlesztési irányok lehetségesek a gondozásban, a prevencióban, a népegészségügyben? Hogyan készítsük fel a védőnőket és a családokat a digitális technológiák és a telemedicina használatára? Milyen tudásbeli, illetve motivációs és adatvédelmi szempontokat kell figyelembe venni a felkészülés során? 

Az eseményre itt tud regisztrálni.


A Magyar Védőnők Szakmai Szövetsége a Konferencia Európa Jövőjéről konferencia sorozat keretében valósítja meg az online workshopot a Miniszterelnökség támogatásával. 


Előadók: 

Dr. Kulin Sándor (szülész-nőgyógyász klinikus, E-Medlab Hungary Kft.) Dr. Kulin Dániel (Semmelweis Egyetem PhD hallgató
Dr. Kántor Irén (házi gyermekorvos, megyei kollegiális házi gyermekorvos, Nyíregyháza) Moderátor: Lőrinczi Orsolya mentor védőnő (Magyar Védőnők Szakmai Szövetsége)  

 Időpont: 2022. március 09. 17:00 – 18:30
 Helyszín:
 Zoom kommunikációs felület  https://us02web.zoom.us/j/81022853448?pwd=REJvQi9wVmVIYkM0djdCSlNkMGFUUT09 // Meeting ID: 810 2285 3448 // Jelszó: 261391
 Regisztráció: https://www.mvszsz.hu/index.php/hu/atelemedicinajovoterveiavedonoigondozasbanregisztracio 


A workshop leírása, célja:    

A workshop célja: a tele-medicina módszereinek védőnői szakterületre vonatkozó koncepciójának, módszereinek kidolgozásához áttekintő konzultáció lehetőségének biztosítása. A védőnői gondozás alapvetően a családokkal való személyes foglalkozásra épül. Tervszerűen és részben a családok otthonában valósul meg, részben pedig a védőnői ellátást biztosító tanácsadó helyiségekben. A korszerű kommunikációs lehetőségekkel, illetve a világjárvány kényszerűsége miatt a védőnői szakterületeken is szükségessé vált a telemedicina használata és a digitális technológiák adta lehetőségek bevezetése a szűrővizsgálati módszerek közé.  A családok és a védőnők spontán, a gyakorlatban számos fejlesztést indítottak el, elsősorban a kapcsolattartás tartalmi és technikai fejlesztése terén. A védőnők az új pandémiás helyzetben használják is a tele-medicina bizonyos lehetőségeit. Fontos egy tudatos szakmai fejlesztési irányt kidolgozni arra, hogy a család/lakosságközeli ellátások keretében végezhető tele-medicinális módszerek milyen módon járulhatnak hozzá a gyorsabb állapotfelméréshez, szűréshez, a minél gyorsabb diagnózishoz való hozzásegítéshez. A területen elindult pilot programok lehetőséget adnak a fejlesztési irányok és lehetőségek meghatározásában. Az otthon, illetve a tanácsadókban elvégezhető mérések növelik a betegbiztonságot, kímélik a szakellátói rendszert, csökkentik az idő és munkaráfordítást.

Rendezvényeinkkel kapcsolatban további információkat kaphat szervezetünk honlapján.

Tisztelettel várjuk rendezvényünkre!

Üdvözlettel:                                                        

Várfalvi Marianna, elnök


 Letölthető Meghívó

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.